На аукціоні продали гігантський рожевий діамант майже за 40 млн. доларів. Фото

— 17 квітня 2013, 15:42

Він став найдорожчим діамантом, коли-небудь проданим на аукціоні в США. Ім'я покупця не розкривається, він брав участь у торгах по телефону, пишуть Вести.ru.

Дорогоцінний камінь, під назвою "Маленький принц", входить до трійки найбільших у світі оброблених алмазів цього рідкісного кольору. Вага діаманта - 34,65 карата.

Одним із власників "Маленького принца" був низам князівства Хайдарабад, що в першій половині ХХ століття вважався найбагатшою людиною на планеті.

Вперше діамант був виставлений на аукціон в 1960 році, де його придбало за 46 тисяч фунтів стерлінгів (1,3 мільйона доларів у нинішніх цінах) лондонське відділення французького ювелірного дому Van Cleef & Arpels.

Свою назву дорогоцінний камінь отримав на честь 14-річного принца індійського князівства Барода, який був присутній на вечірці, влаштованій фірмою Van Cleef & Arpels в Парижі.

Загалом, аукціон ювелірних прикрас у Нью-Йорку зібрав 81,3 мільйона доларів.

Голова американського ювелірного підрозділу аукціонного дому Christie's Рахул Кадак зазначив: "Нинішні торги стали найуспішнішим ювелірним аукціоном в історії США після аукціону, на який була виставлена ​​колекція прикрас, що належали легендарній американській актрисі Елізабет Тейлор".

Як відомо, у грудні 2011 року коштовності Тейлор пішли з молотка за рекордні 115 мільйонів доларів.

Найдорожчим рожевим діамантом вважається камінь вагою 24,78 карата, який був проданий в 2010 році на аукціоні Sotheby's в Женеві за 45,7 мільйона доларів.

Реклама:

Головне сьогодні