Народження малюка розширює коло друзів жінки - вчені

— 18 квітня 2013, 11:42

І хоча багато жінок стверджують, що відчувають себе самотніми та ізольованими, маючи маленьку дитину, нове дослідження показало, що в середньому, молода мама здобуває 9 нових подруг.

Дослідження також показало, що в той час, як бездітні жінки мають в середньому 13 друзів, їхня кількість зростає до 22-х, коли вони народжують дитину, пише The Daily Mail.

Крім того, більше половини із 2 тис. опитаних жінок заявили, що, ставши матір'ю, їм було легше встановлювати зв'язки з іншими жінками.

Так, 53% молодих матерів легко подружилися після народження дитини, а 70% зазначили, що це сталося тому, бо в них було багато спільного.

16% зізналися, що їхнє соціальне життя покращилося після народження дитини, бо в них з'явилося більше вільного часу, щоб зустрічатися з людьми.

Цікаво, що дружба, яка зароджується у цей період не є поверхневою.

Що стосується тем для розмов, то 73% опитаних обмінюються досвідом народження і виховання малюка.

Майже 4 жінки із 10-ти зізналися, що їм було зручно обговорювати їхнє сексуальне життя після народження дитини із відносно новою подругою.

Близько 80% стурбовані аби бути хорошою мамою та почуттям провини через повернення на роботу.

Іншими темами для обговорення були: годування грудьми, безсонні ночі, підгузки та хвороби.

За словами прес-секретаря компанії-замовника дослідження, народження дитини - це досвід, який змінює життя. "Саме тому дуже важливо мати таких друзів", - каже вона.

"Багато жінок, які почали товаришувати, коли діти були маленькі, продовжують дружити протягом усього життя", - розповідає вона.

Реклама:

Головне сьогодні