Офіційно доведено: чоловіки не можуть зрозуміти жінок - вчені

— 19 квітня 2013, 14:12

Між тим, виявляється, що це закладено на фізіологічному рівні. Чоловічий мозок не здатний сприймати жіночі емоції так само гарно, як він сприймає чоловічі, пише The Daily Mail.

Саме такого висновку дійшли німецькі вчені з Університетської лікарні LWL у місті Бохум. Вони провели тест, в ході якого, 22-ом чоловікам показали світлини жіночих та чоловічих очей. При цьому добровольці навіть не здогадувалися - де чиї очі.

Чоловікам було запропоновано описати кожну емоцію, що виражали очі, найбільш відповідним для них словом. Наприклад, "недовіра" чи "жах".

В ході дослідження, в чоловіків майже не було проблем із визначенням емоції чоловічих очей. Вони, як правило, ототожнювали зображення із собою та без проблем вгадували емоцію.

Утім, із зображенням жіночих очей в них виникали проблеми. Їхній мозок активно шукав у пам`яті схожу жінку, очі якої, були б схожі на зображення.

Цей, менш особистісний процес означав, що чоловікам важко співпереживати жіночим почуттям.

Сканування чоловічого мозку показало, що його доля, так звана, мигдалина, яка відповідає за здатність людини співвідносити почуття іншої людини з власними переживаннями в минулому і на основі цього виявляти чужий психічний стан, "засинала", коли вони дивилися на жіночі очі.

Між тим, коли вони дивилися на чоловічі, активізувалася.

Реклама:

Головне сьогодні