Відкрито нові планети, схожі на Землю

— 22 квітня 2013, 09:22

Супутник Kepler відшукав в районі зірки Kepler-62 з характеристиками, схожими з нашим Сонцем, цілих п'ять планет, пише Inopressa із посиланням на Corriere della Sera.

Але найбільший інтерес представляють Kepler-62E і Kepler-62f, оскільки вони обертаються в, так званій, "населеній" зоні, іншими словами, на ідеальній відстані від світила для отримання правильної дози радіації. Таким чином, вода на поверхні планет може перебувати в рідкому стані, здатному створювати умови для можливого життя.

Розміри планет дозволяють вченим на чолі з Джастіном Креппом з Notre Dame University (Індіана) припустити, що планети складаються з кам'яних порід або замороженої води.

"Судячи із радіуса і орбітального періоду, ці дві планети більшою мірою схожі на Землю з тих, що ми виявили раніше", - відзначає Крепп.

Мета вчених - точно виміряти ослаблення потоку світла від зірки в момент проходження перед нею планет. Однак астрофізикам не вдається сказати щось конкретне про характеристики цих небесних тіл, оскільки в даний час необхідні інструменти для дослідження відсутні.

Реклама:

Головне сьогодні