В Україні закрили один із найбільших он-лайн кінотеатрів

— 23 квітня 2013, 12:00

Про це розповіло високопоставлене джерело у відділі по боротьбі з кіберзлочинністю МВС, пише "Комерсант-Україна".

"Ми провели обшуки в двох київських дата-центрах та офісі компанії в одному з регіонів".

My-hit.ru недоступний з п'ятниці - про це повідомляють його користувачі на форумах і сторінці сервісу в соцмережі "Вконтакті". У вихідні збій у роботі пояснювався вірусною атакою. Але адміністратор ресурсу Катерина Новікова підтвердила інформацію про обшуки.

На my-hit.ru були розміщені більше 20 тис фільмів та іншого контенту, доступного для онлайн-перегляду та скачування через протокол BitTorent. Cервери сайту розміщені в Україні, але більше половини його аудиторії, за даними сервісу cy-pr.com, припадає на Росію (на Україну - близько 10%).

Компанія ICM, що захищає інтереси правовласників в інтернеті, називала ресурс п'ятим за популярністю піратським сайтом рунету.

Як пише видання, сайт my-hit.ru був закритий на підставі скарги юркомпанії "Виндекс", що представляє інтереси розробників ПЗ Adobe Systems, Graphisoft, Nav N Go і медіагруп "1 +1", StarLightMedia (SLM), "Медіа Група Україна" (МГУ) і НТКУ.

"Ми зверталися до адміністрації ресурсу з проханням видалити контент, що належить нашим клієнтам, - каже директор "Віндекса" Павло Миколюк. - Оскільки це не дало результату, ми звернулися до МВС".

У лютому Міжнародний альянс інтелектуальної власності (IIPA) назвав Україну найбільшим порушником авторських прав у світі, що загрожує країні виключенням з "Загальної системи привілеїв" (GSP).

За програмою GSP за 11 місяців 2012 року в США була безмитно ввезено продукція на 70 млн доларів.

"В уряді злякалися санкцій, і МВС отримало вказівку провести кілька показових рейдів по боротьбі з піратами", - розповіло джерело в Держслужбі інтелектуальної власності.

Реклама:

Головне сьогодні