В уанеті стало менше спаму - дослідження

— 23 квітня 2013, 14:10

Про це повідомив менеджер з інформаційної безпеки американської компанії Symantec в Україні Олексій Дудників, якого цитує Інтерфакс.

Під час заходу він представив щорічний звіт про загрози інтернет-безпеки, розроблений Symantec.

Згідно зі звітом, минулого року Україна опустилася з 7 на 27 місце у світі за рівнем поширення спаму, що пояснюється, в першу чергу, закриттям командних центрів великих спам-ботнетів, які здійснювали діяльність на території СНД і в тому числі України.

У той же час Україна увійшла до десятки (дев'яте місце в Європі) у рейтингу країн за кількістю IP-адрес, з яких здійснюються мережеві атаки.

Загалом у світі, за даними дослідження, у 2012 році на 24% зріс рівень атак на промислові підприємства. Найбільшу динаміку зростання продемонстрували підприємства зі штатом до 250 співробітників (приріст за рік - 31%).

Аналітики Symantec також констатували появу нового типу атак, так званий watering hole - коли розповсюджувачі шкідливого ПЗ "заражали" веб-сайти, на які найчастіше заходять конкретні користувачі, і з наступним заходом на сайт користувач міг отримати на свій комп'ютер новий вірус. Зокрема, за одну добу від такої атаки постраждали 500 компаній. На думку аналітиків, в 2013-ому році такі атаки будуть частішати.

У корпорації також підрахували, що розповсюджувачі, так званих, вірусів-вимагачів (блокують комп'ютер і вимагають надіслати грошей за розблокування) в 2012 році в світі заробили на поширенні шкідливих програм близько 5 млн. доларів США.

Компанія Symantec є одним зі світових лідерів у сфері рішень для забезпечення IТ-безпеки, зберігання даних і управління системами із захисту інформації.

Реклама:

Головне сьогодні