ЗМІ: Apple повернула на завод 8 млн. бракованих iPhone

— 24 квітня 2013, 10:12

Причиною повернення стала низька якість складання або проблеми з функціонуванням девайсів, повідомляють Українські новини із посиланням на The Register.

Інформація про повернення бракованої партії в Foxconn досить уривчаста. Відомості йдуть від анонімного працівника підприємства, який поспілкувався з місцевим виданням China Business.

Тим не менш, на дані, вперше опубліковані цим виданням та передруковані The Register, вийшло безліч відгуків, зокрема і від солідних видань, включаючи американський Forbes.

Повідомляють, що при вартості виробництва (200 доларів США за один iPhone), для компенсації витрат із виготовлення смартфонів на заміну, Foxconn витратить до 1,6 млрд. доларів.

China Business не уточнює, яка саме модель iPhone не відповідає нормам якості Apple. Якщо брак знайшли в партії нині актуальної моделі iPhone 5, або все ще присутньої на ринку iPhone 4S, то 8 млн. екземплярів смартфонів могли б спровокувати 2-3 тижневий розрив у системі поставок Apple, беручи до уваги квартальні продажі обсягом в 47,8 млн. штук (за даними останнього кварталу 2012).

Тим не менш, стандартам могла не відповідати і партія iPhone прийдешнього покоління девайсів, що, найімовірніше, стане причиною для затримки в його презентації та випуску на ринок

Видання вважає, що бракована партія складається з нового покоління смартфонів, умовно названого iPhone 5S. Посилаючись на обізнаного експерта Мінг-Чі Куо, The Register вказує на виробничі проблеми, які повинні були вирішувати як розробник гаджетів, так і контрактний складальник через датчик відбитків пальців, який, як передбачено, з'явиться в смартфоні.

Оглядач Forbes Тім Ворстол у своєму матеріалі не виключає плутанини, що виникла через використання машинного перекладу при створенні англомовних публікацій про масовий брак iPhone.

Він каже, що в китайському оригіналі новини йдеться про повернення партії кількістю 800 млн. апаратів, що є явною помилкою. Він вважає, що цілком може йтися про загальну кількість повернення - 8 млн. гаджетів протягом тривалого періоду, а не про одну браковану партію.

Реклама:

Головне сьогодні