В Італії набуває популярності практика сумісних весіль

— 29 квітня 2013, 10:10

Щоб запросити на весілля приблизно 100 осіб, італійським молодятам доводитися сплачувати від 35 до 60 тис. євро.

Ця цифра, яка в 2013 році виросла на 2%, в порівнянні з минулим роком, змушує багато сімей брати кредит або ж оибирати варіант весілля "low cost", коли витрати складають "всього" 12 тис. євро, повідомляє Italia-ru.

За даними Національної федерації споживачів, щоб вкластися в бюджет, багато молодих пар вирішують поєднати власне одруження з іншою парою - друзями або родичами, які теж мають намір офіційно закріпити свій союз.

У цьому випадку обом парам вдається заощадити до 42%, наприклад, за рахунок одної загальної зали, прикрас, музики, обіду і навіть деколи одних і тих же запрошених.

Федерація споживачів, у свою чергу, дає поради, за допомогою яких можна ще більше скоротити витрати: обирати сезонні квіти, які на 30% дешевше; з приводу прикрас у церкві домовлятися з іншими парами, які вінчаються в той самий день; розсилати запрошення на весілля за допомогою смс, електронних листів або навіть повідомлень у соціальних мережах; влаштовувати свято в міжсезоння і в будні дні, що дозволяє заощадити ще 25%.

Реклама:

Головне сьогодні