Міністри ЄС затвердили спрощення віз із Україною

— 13 травня 2013, 16:03

Про це повідомив посол при ЄС Костянтин Єлісєєв на брифінгу в Києві.

"Буквально кілька хвилин тому отримана позитивна новина з Брюсселя. Буквально тільки що Рада міністрів Європейського Союзу затвердила ратифікацію посиленої угоди про спрощений порядок видачі віз", - цитує Єлісєєва "Інтерфакс-Україна".

Таким чином, зазначив постпред України в Європейському Союзі, українська сторона прискорює прийняття відповідних внутрішніх процедур.

"Я сподіваюся, що з 1 липня цього року ця посилена угода про спрощений порядок видачі віз набере чинності", - сказав Єлісєєв.

Він зазначив, що таким чином громадяни України вже в період літніх відпусток зможуть активно використовувати цей документ.

Як відомо, Верховна Рада ратифікувала цю угоду з ЄС 22 березня 2013 року.

18 квітня 2013 року Європарламент ратифікував угоду про спрощення оформлення віз з Україною.

Положеннями угоди розширюються категорії українців, які мають право на спрощене оформлення безкоштовних і багаторазових віз.

Крім того вдосконалюється порядок оформлення віз для представників ЗМІ; визначаються чіткі терміни дії багаторазових віз; встановлюється можливість термінового оформлення віз (протягом 3 діб) особам, що проживають на значній відстані від місця подання візового клопотання; вводиться безвізовий режим поїздок для українців, які користуються біометричними службовими паспортами.

Спрощений режим оформлення віз стосуватиметься: журналістів і членів технічного персоналу, що супроводжують їх з метою виконання професійних обов'язків; учасників офіційних програм обміну, організованих містами-побратимами та іншими муніципальними одиницями; представників релігійних громад; представників професій, які беруть участь у міжнародних виставках, конференціях, симпозіумах, семінарах або інших подібних заходах, які проводяться на території держав-членів; і т.д.

Також це стосується близьких родичів: одного з подружжя, дітей (у тому числі усиновлених), батьків (у тому числі опікунів), дідусів, бабусь і онуків, які відвідують українців, що мають дійсний дозвіл на проживання на території держав - членів або громадян ЄС.

Реклама:

Головне сьогодні