Вода на Місяці має земне походження - вчені

— 15 травня 2013, 10:28

Такого висновку дійшли американські вчені на чолі з Альберто Саалом з Браунівського університету в Провіденсі, штат Род-Айленд, і Інституту Карнегі у Вашингтоні, пише Inopressa із посиланням на німецьку газету Die Welt.

Отримані дані, вважають американські вчені, дозволяють зробити висновок, що до моменту, коли - згідно поширеній теорії - "Місяць відколовся від Землі в результаті зіткнення з гігантським астероїдом 4,5 млрд. років тому, на "молодій" Землі вже була вода".

Дані висновки були зроблені після того, як у зразках грунту з поверхні Місяця і з його глибинної мантії, зібраних в ході місячної програми NASA "Аполлон", були виявлені сліди води і прораховані співвідношення ізотопу водню - дейтерію.

"Найпростіше пояснення, яке нам вдалося знайти, - пояснює Саал, - це те, що вода вже була на прото-Землі до удару. Деяким молекулам вдалося вціліти при зіткненні, імовірно їх ми і спостерігаємо в зразках, зібраних на Місяці".

Також вченим вдалося встановити, що "спільним джерелом води на Землі і на Місяці, а можливо, і у всій Сонячній системі стали кам'яні метеорити, що містили вуглець".

Реклама:

Головне сьогодні