Закоханий палестинець оселився в аеропорту. Фото

— 15 травня 2013, 15:38

Молодий хлопець, який прибув до Казахстану до своєї нареченої, не може покинути термінал через відсутність візи, пише Lenta.ru.

Мохаммед Альбахіш, за інформацією ресурсу, народився в Палестинській автономії, пізніше жив в Іраку, а кілька років тому влаштувався в Об'єднаних Арабських Еміратах, де влаштувався працювати дизайнером в будівельну компанію.

У Дубаї він познайомився з 22-річною Олесею Грищенко з Казахстану, яка прилетіла туди на відпочинок.

Восени минулого року Мохаммед, вирішивши зробити Олесі пропозицію, прибув до Казахстану. Її батьки, як наголошується, були не проти. Молоді люди стали збирати документи для реєстрації шлюбу.

При цьому в Казахстані Мохаммед перебував за туристичною візою, розрахованою на місяць. У зв'язку з цим йому доводилося раз на місяць повертатися в Дубаї, а потім знову летіти в Казахстан, щоб отримати візу знову.

Проте потім закінчився термін дозволу на його перебування в ОАЕ. Тоді молодик вирішив вилетіти з Казахстану до Туреччини (щоб потім повернутися в Алма-Ату за колишньою схемою).

Але Туреччина відмовила йому у візі і депортувала до Казахстану. Прикордонники у зв'язку з цим відмовилися пропустити його на територію країни і відправили назад в Стамбул. Звідти Мохаммеда знову повернули в Алма-Ату.

З березня 2013 хлопець живе в невеликій кімнаті, що знаходиться в транзитній зоні аеропорту. Співробітники авіакомпанії Air Astana, як повідомляється, приносять йому їжу. За словами Мохаммеда, адміністрація аеропорту ставиться до нього добре, але допомогти з виходом зі скрутного становища не може.

Намагаючись отримати законний статус для перебування в Казахстані, молодик попросив там політичного притулку. Допомогти йому, за інформацією джерела, обіцяли представники ООН в республіці.

Реклама:

Головне сьогодні