Експерти кажуть, що Папа Римський провів обряд екзорцизму, Ватикан заперечує. Відео

— 21 травня 2013, 17:25

Таку оцінку діям понтифіка дала група експертів з екзорцизму в програмі Vade Retro в ефірі релігійного супутникового каналу TV2000, повідомляє Укрінформ з посиланням на італійське агентство ANSA.

"Кадри показують, як понтифік кладе руки на голову молодої людини і читає молитву, щоб звільнити її від демонів", - йдеться в повідомленні.

Тим часом, офіційний Ватикан заперечує цю інформацію, називаючи те, що відбулося, звичайною молитвою. За словами прес-секретаря Ватикану отця Фредеріко Ломбарді, те, що відбулося, було "просто молитвою про стражденну людину".

На записі можна побачити, як Франциск підходить до другого хлопчика в черзі на благословення і вислуховує людину, що його супроводжуює.

Після цього він кладе руки на голову молодої людини, що сидить в кріслі, і декілька разів давить на неї. Хлопчик відкидається назад і видихає повітря, відкривши рот. Потім Франциск продовжує обхід інших дітей. На записі обличчя хлопчика спеціально приховане.

Екзорцизм - процедура вигнання бісів - практикується в православ'ї, католицизмі і деяких гілках протестантизму. Схожі практики є в ісламі та іудаїзмі.

TV2000 - телевізійний канал Конференції італійських єпископів (офіційне товариство єпископів Італії).

Реклама:

Головне сьогодні