Новоспечені татусі почуваються більш привабливими - вчені

— 31 травня 2013, 11:08

Натомість, молоді татусі, навпаки: після народження дитини почуваються більш привабливими, ніж раніше.

Про це йдеться у новому дослідженні американських вчених, які опитали майже 200 пар. Чоловіки і жінки оцінювали свій стан одразу після весілля, та на першу та другу річницю подружнього життя.

Вони мали дати відповідь щодо своєї привабливості, за шкалою від "дуже потворний" до "ідеально вродливий".

В ході дослідження з'ясувалося, що жінки, які вже мали дитину, відчували себе більш привабливими із плином часу. Ті ж, хто щойно народив, почувалися менш вродливою.

Натомість, чоловіки, які щойно стали татками, мали завищену думку про себе.

За словами дослідниці із Каліфорнії, соціального психолога Алісії Каст, молоді мами намагаються якнайшвидше впоратися із змінами, що відбулися з їхнім тілом після народження малюка.

"Жінки переймаються від того, що навіть протягом вагітності, їхні тіла ретельно вивчаються. Таким чином, вони стають більш самокритичними", - каже вона.

Татусі ж, отримують задоволення від народження. Для них - це наче підтвердження їхньої мужності. "Для чоловіків існує потужний зв'язок між мужністю та плодючістю", - каже дослідниця.

Тож чоловіки, які мають дитину, почуваються більш мужніми, а отже і більш привабливими.

Дослідження також показало, що сильна стать надає більше значення народженню дитини, та частіше ніж жінки каже, що хоче мати дитину.

Однак, за словами дослідниці, чоловікам не варто почуватися занадто самовдоволеними, адже це почуття швидко зникає.

За матеріалами The Daily Mail

Реклама:

Головне сьогодні