Більше половини українців не планують відпочивати влітку - опитування

— 10 червня 2013, 16:57

Про це свідчать результати всеукраїнського опитування громадської думки, проведене Київським міжнародним інститут соціології (КМІС). Всього в опитуванні взяли участь 2030 респонденти.

У порівнянні із 2011-им роком, ця кількість дещо збільшилася (66%). Крім того, збільшилася кількість тих (23%), хто немає можливості вазагалі кудись поїхати. У 2011-ому їх було 21%.

На другому місці за популярністю, як і раніше – відпочинок у Криму, Карпатах та інших місцях України (у 2011 – 16%, у 2013 – 13%.

На дачах і в заміських будинках планують відпочити 6% опитаних, в селі у родичів – 4%

Як і в попередні роки, кількість тих, хто планує поїздки за кордон складає лише 2% всього населення України.

В ході дослідження також вияивлося, що мешканці Східного регіону більш орієнтовані на відпочинок в межах України (16%) ніж представники інших регіонів – у Центральному таких 13%, Південному – 11%, у Західному – 10%.

Утім, майже однакова кількість орієнтованих на відпочинок на дачах та в заміських будинках в усіх регіонах України: в Центральному - 7%, Східному та Західному – 6%, Південному – 5%.

Не спостерігається різниці між регіонами у кількості тих, хто планує виїзд до сіл – у Центральному, Південному, Східному регіонах – 4%, у Західному – 5%.

В свою чергу, відпочинок за кордоном планують 4% мешканців Західного регіону, 3% - Східного, 2% - Центрального та 1% - Південного регіону.

Найбільша кількість тих, хто не має можливості кудись поїхати виявлена у Західному (25%) та Південному (24%) регіонах, найменша – у Центральному регіоні (14%). У Східному регіоні так відповіли 23% опитаних.

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні