Apple представила iOS 7 та он-лайн радіо. Фото

— 11 червня 2013, 10:31

Як пише New York Times, Apple намагається довести, що здатна на інновації після смерті Стіва Джобса.

Акції компанії упали до $450, тоді як ще у вересні вони становили $700. Деякі інвестори побоюються, що зростання компанії уповільнилось після смерті Стіва Джобса.

Цього разу користувачі телефонів отримають кардинальні зміни для своїх телефонів.

З iOS 7 користувачі телефонів матимуть нову кольорову гамму на екранах, а також інше зображення іконок. Клавіатура проста, сірі літери на пласкому, білому фоні.

Над розробкою нового дизайну працював Джонатан Ів, який змінив на цій посаді Скотта Форсталла після скандалу з картами. Ів відомий тим, що є противником реалістичного дизайну і вважає, що зображення мають бути максимально мінімалістичними. Саме такими вони мають стати з новою iOS 7.

Голова Apple Тім Кук сказав, що компанія внесла найбільші зміни в ПО iOS з часу випуску першого iPhone.

Внесені зміни повинні продемонструвати, що Apple не втрачає своєї привабливості для користувачів. У компанії кажуть, що iOS 7 стане доступною восени і вона буде безкоштовною для власників iPhone та iPad.

Apple також представила нову функцію - Activation Lock, яка блокує телефон навіть тоді, якщо злодій його вимкнув і видалив усю інформацію. Ця функція робить крадіжку телефону непотрібною, адже дистанційно її власник може повністю заблокувати роботу свого iPhone.

Телефон можна буде ввімкнути лише у тому випадку, якщо користувач введе правильний Apple ID та пароль.

Apple також удосконалила свій сервіс Siri, який розпізнає мову і дає можливість управляти телефоном, просто розмовляючи з ним. У 2014 році Siri буде інтегрована багатьома розробниками автомобілів, запевняють у Apple. Оновлена Siri розпізнає більше команд.

Про нові моделі iPhone і iPad оголошено не було, додає Інтерфакс.

Apple показала в понеділок також нову операційну систему для комп'ютерів Mac - OSX Mavericks.

Вона дозволяє легше шукати документи, теггати їх. Терміновий документ можна буде назвати "Важливо", наприклад, і його буде легше знайти через навігаційне вікно операційної системи.

Користувачі iPhone матимуть можливість доступу до безкоштовного iTunes Radio.

Цей музичний додаток вбудований в iOS 7, але доступний також через прогармму iTunes.

Він дозволяє слухати музику в онлайн-режимі, пропускати не цікаві користувачам треки, слухати існуючі та створювати свої радіостанції і ділитися ними з друзями. Онлайн-радіостанцію, підібрану за жанром або виконавцю, можна модифікувати - наприклад, шукати більше схожих треків або видаляти їх, пишуть РИА Новости.

Сервіс буде доступний безкоштовно в супроводі реклами, а при підписці на платний сервіс iTunes Match користувач взагалі не буде бачити рекламні повідомлення.

Конкуренти - Spotify і Google All Access - використовують модель платної підписки без реклами, а Pandora стягує плату за прослуховування музики понад певного часового ліміту.

Реклама:

Головне сьогодні