ЮНЕСКО включить до списку Всесвітньої спадщини два українські об'єкти?

— 12 червня 2013, 10:08

"У ході майбутньої сесії, яка пройде в Камбоджі, комітет Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО розгляне 32 кандидатури на включення до списку Всесвітньої спадщини. Це природні, змішані природні і культурні та культурні об'єкти, серед них є два культурні, які територіально розташовані на території України. Зокрема, це стародавнє місто Херсонес Таврійський і його хора (V ст. до н.е. - XIV ст. н.е.) та дерев'яні церкви Карпатського регіону, розташовані в Польщі та Україні", - зазначив представник бюро публічної інформації ЮНЕСКО Джібріл Кебе (Djibril Kebe), якого цитує Укрінформ.

Ще одним важливим пунктом порядку денного засідання Комітету буде аналіз стану збереження об'єктів, уже включених до зазначеного списку.

За словами Кебе, засідання Комітету під головуванням заступника прем'єр-міністра Камбоджі Сіка Ана транслюватиметься в інтернеті. Після засідання, 17 червня, очікується прес-конференція за участю голови комітету Всесвітньої спадщини, генерального директора ЮНЕСКО Ірини Бокової та представників консультативних органів комітету.

Як відомо, на включення до списку об'єктів нематеріальної Всесвітньої спадщини також претендує Петриківський розпис, виставка якого відкрилася напередодні у штаб-квартирі ЮНЕСКО в Парижі.

Реклама:

Головне сьогодні