Активісти Рибаку: це схоже на підігрування пивному лобі

— 27 червня 2013, 14:01

Пакет законопроектів № 2875, 2876, 2880 передбачає підвищення акцизного податку на пиво та спрямування частини коштів на добудову дитячої лікарні "Охматдит".

"Ми, волонтери та представники громадських організацій України, вважаємо неприйнятним порушення регламенту Верховної Ради України та вимагаємо від Вас публічних пояснень, чому до порядку денного не включено пакет законопроектів № 2875, 2876, 2880", - йдеться у листі.

Як зазначається, ці законопроекти були зареєстровані більше двох місяців тому і на погоджувальній раді голови депутатських фракцій та голова комітету з питань охорони здоров'я висловилися за включення цих проектів до порядку денного і їх якнайшвидше прийняття.

"Закликаємо Вас припинити блокування життєво важливих законопроектів, що сприймається суспільством не інакше як підігрування пивному лобі, дискредитує вищий представницький орган влади і йде у розріз з програмою реформ Президента та обіцянками практично всіх парламентських фракцій", - йдеться у листі, підписаному громадськими організаціями.

"На жаль, ціна зволікання у даному випадку вже вимірюється втраченими життями дітей", зауважують активісти.

Як відомо, і президент, і прем’єр публічно обіцяли добудувати новий корпус "Охматдиту". Однак попри це, наприкінці квітня будівництво його призупинилось за браком коштів.

Після цього президент Віктор Янукович доручив Кабміну негайно вирішити ситуацію з фінансуванням будівництва нового корпусу "Охматдиту".

Раніше прем’єр Микола Азаров заявляв, що новий корпус "Охматдиту" має бути відкритий і почати працювати до кінця 2013 року.

Разом з тим ще раніше Азаров заявляв, що новий корпус буде введено в 1 кварталі 2013 року.

Як відомо, наприкінці травня Кабмін розпорядився збільшити на 300 млн. гривень видатки на будівництво лікувально-діагностичного комплексу "Охматдит" та реконструкцію Національного інституту раку.

Українська правда. Життя

Усі фото зі сторінки у Facebook кампанії Гроші з пива - дітям на лікарню

Реклама:

Головне сьогодні