У лікарні Макіївки відкрили "Вікно життя" для покинутих дітей. Фото

— 7 червня 2013, 16:19

Як пише Сегодня, "Вікно життя" являє собою приймач для немовлят, від яких їхні мами побажали відмовитися. Щоб передати дитину на піклування держави, достатньо покласти дитину в цей приймач.

Через хвилину в кімнаті чергової медсестри продзвенить дзвінок, і з цього моменту дитина переходить на держутримання.

У приймача немає камер спостереження та охорони, що дає мамі ймовірність залишитися непоміченою. "Вікно життя" - це шанс для дитини жити, для жінки можливість не скоїти вбивство рідного дитя.

"Ми часто чуємо, що новонароджених дітей знаходять на смітниках, у смітниках, і тому вирішили створити таке "Вікно", щоб мами подарували своїй дитині можливість вижити, - розповіла головний неонатолог Макіївки Ірина Шеляшкова. - У цьому випадку мати звільняється від кримінальної відповідальності, яка настає в разі, якщо дитя викинуте на вулицю. Їй достатньо прийти, покласти дитину в це вікно на матрацик, подзвонити в дзвінок і піти - за дитиною відразу ж прийде медсестра".

Перший анонімний прийом дітей в Україні був відкритий в 2009 році у Львові. "Вікна життя" існують в Києві, Рівному, Луцьку, у Вінниці, Тернополі і тепер - у Макіївці.

Реклама:

Головне сьогодні