Студенти і викладачі Дніпропетровського університету вимагають скасувати реорганізацію вишу

— 1 липня 2013, 15:57

Як передає кореспондент "Інтерфакс-Україна", учасники акції виступили проти перепідпорядкування їх вузу Міністерству освіти і науки.

Протягом 1,5 годин учасники акції вимагали скасувати рішення Кабінету міністрів від 26 червня про створення Дніпропетровського державного економічного університету шляхом реорганізації 3 існуючих вузів: агроуніверситету, фінансової академії та Академії митної служби.

За словами виступаючих, рішення про реорганізацію напередодні вступної кампанії викличе зрив набору студентів, а отже і, зменшення фінансування.

Крім того, мітингувальники заявили, що Аграрному університетові, який відзначив своє 90-річчя, належить кілька тисяч гектарів орних земель і декілька будівель в центрі міста, які, швидше за все, відберуть із власності новозатвердженого вузу.

Учасники акції тримали українські прапори і плакати: "Руки геть від Аграрного", "Знищення ДДАУ - геноцид".

Ректор Аграрного університету Анатолій Кобець не виключає, що якщо їх зусилля не досягнуть успіху, то на боротьбу зі скасуванням рішення про ліквідацію двох дніпропетровських вузів будуть підняті батьки студентів та дніпропетровські аграрії.

"Це нелогічне рішення. У профільних міністерствах, до яких відносяться вузи, до останнього моменту вважали його жартом. У структурі Аграрного університету знаходиться 6 коледжів, які не входять в схему об'єднання вузів. Фактично зараз Аграрний університет ліквідовано, але схеми об'єднання з Митною академією на даний момент немає. У разі, якщо студенти університету не знайдуть підтримки у влади, вони будуть мітингувати скрізь, де це можливо. 1 вересня студенти пікетуватимуть Дніпропетровську облдержадміністрацію повторно", - сказав Кобець.

За словами ректора, голова Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитро Колесніков ні в чому не зміг допомогти вузу, заявивши, що "якщо існує наказ міністерства, то його потрібно виконувати".

Заступник губернатора Анатолій Крупський вийшов до мітингувальників і повідомив, що в понеділок в Дніпропетровськ прибуде перший заступник міністра освіти і науки України Євген Суліма.

Студенти, у свою чергу, пообіцяли зустріти його плакатами і пікетами.

Як повідомлялося, вчена рада Дніпропетровського державного аграрного університету звернувся з листом до президента України Віктора Януковича з проханням скасувати розпорядження Кабінету міністрів про реорганізацію навчального закладу.

Реклама:

Головне сьогодні