Тест

У Мавританії дівчаток розгодовують, щоби були красиві

Цього вимагають стандарти краси західноафриканської країни, де гладка дружина вважається ознакою багатства та престижу.

Про це повідомляє The Daily Mail.

Американський журналіст Томас Мортон не лише спостерігав за тим, як годують мавританських дівчаток, але й сам дотримувався цієї ж дієти. Разом із ними він приймав і пігулки для гладшання, аби відчути їхній вплив на здоров‘я.

Як розповідає Мортон, відгодовування дівчаток починається в 8 років. Коли мавританка досягає віку нареченої, її відряджають до спеціального "табору", де цей процес стає ще інтенсивнішим. Денний раціон дівчини містить 15 тисяч калорій.

Хліб з оливковою олією, м‘ясо, інжир та кускус – кожна страва запивається верблюдячим молоком.

Зі слів журналіста, для багатьох дівчат усе це є тортурами, але за відмову їсти батьки можуть суворо їх покарати. Були випадки, коли неслухняній доньці лещатами ламали пальці на ногах.

Пробувши лише 2 дні на такому раціоні, сам Мортон набрав понад 6 кілограмів.

"Таке відчуття, наче їжа заповнила всю мою грудну клітину і тепер стискає мої легені", - каже він.

Як розповіла журналістові одна з місцевих жінок, сучасною формою "гаважу" в Мавританії є застосування пігулок. Дівчатам дають стероїди, гормональні препарати, призначені для тварин.

Гормони зросту можуть призводити до безпліддя та серцевих захворювань. Крім цього, вони спотворюють зовнішність. Дівчина, яку тримали на гормонах, має грубезний живіт, обличчя і груди, але худі руки та ноги.

За результатами дослідження, проведеного Полою Брайтштейн з Університету Індіани, чверть жінок Мавританії в дитинстві піддавалися примусовому відгодовуванню.

32% жінок та 29% мавританських чоловіків схвалюють таку практику.