Ватикан пообіцяв індульгенції фолловерам у Твіттері

— 18 липня 2013, 15:01

Такі індульгенції зменшують час перебування душ у чистилищі, пише британське видання The Guardian.

Індульгенції, які нібито відпускають гріхи, мають недобру славу ще з Середніх віків, бо іноді священнослужителі продавали їх за гроші. Тепер видача індульгенцій адаптована до 21-го століття, зауважує видання.

Але відстежування твіттера Понтифіка не знімає з католиків необхідність віри, потрапити до раю не вдасться за допомогою кількох кліків мишкою, зауважує керівник відділу комунікацій Папи архієпископ Клаудіо Маріа Целлі.

"Ви не можете отримати індульгенцію, як каву з кавового автомату", - пояснює архієпископ.

У наш час індульгенції обіцяють тим, хто виконує певні обов’язки – наприклад, піднімається Святими Сходами у Римі. До цього списку додалось відвідування дня католицької молоді у Ріо-де-Жанейро впродовж тижня (з 22 липня).

А для тих, хто не може собі дозволити поїхати до Бразилії, ватиканський суд, який відає питаннями прощення гріхів, розширив список можливостей отримати індульгенцію – переглядаючи передачі Ватикану на ТБ чи в соціальних медіа (у тому числі відстеження Твіттера), прослуховування радіо Ватикану.

Наразі Твіттер-аккаунт Папи Франциска читають 7 мільйонів людей. Але у Ватикані попереджують, що відстежувати повідомлення у Твіттері потрібно уважно, це має бути не просто мандрування нетрями інтернету.

Реклама:

Головне сьогодні