Британія святкує королівське народження. Фото

— 23 липня 2013, 09:34

Дитина народилася о 16:24 у приватній клініці Святої Марії. Дитина важить 3 кілограми799 грамів.

Принц Вільям був присутній на пологах дружини, утім уже після них спав в окремій кімнаті, щоб не турбувати дружину та новонародженого сина. Припускається, що уже у вівторок ввечері родина разом вирушить до Кенсінгтонського палацу.

Ім`я нащадка поки що не повідомляється. Відомо, що він носитиме титул принца Кембриджського та стоятиме третім у черзі до трону, відсунувши свого дядечка Гаррі на четверте місце.

Як повідомляє The Daily Mail, про народження малюка повідомили не одразу, а лише через 4 години після події. Джерела видання повідомили, що пара просто хотіла побути разом, щоб відчути себе родиною та проінформувати інших родичів особисто, перш ніж новина стане загальнодоступною. Вільям особисто телефонував родичам та повідомляв їм про народження малюка.

Цікаво, що ніхто із родичів не прийшов навідати Кейт та Вільяма. За інформацією джерел, пара хотіла побути на самоті.

У офіційній заяві Кенсінгтонського палацу йдеться: "Її Королівська Високість герцогиня Кембриджська благополучно народила сина о 16.24. Дитина важить 8 фунтів6 унцій (3 кілограми799 грамів). Герцог Кембриджський був присутній при народженні. Королева, герцог Единбурзький, принц Уельський, Герцогиня Корнуолла, принц Гаррі і члени обох родин були проінформовані та є в захваті від новини. Її Королівська Високість та її дитина почуваються добре і залишаться у лікарні на всю ніч".

Принц Чарльз, який перебував у Йоркширі, повідомив, що дуже схвильований новиною та з нетерпінням чекає зустрічі з його першим онуком. "І моя дружина і я не чуємо себе від радості. Це неймовірно особливий момент для Вільяма та Кетрін, і ми так тішимося за них", - сказав він.

Співробітники госпіталю фотографують натовп біля нього

Реклама:

Головне сьогодні