Електронний квиток на потяг став фіскальним документом

— 23 липня 2013, 15:39

Про це розповів заступник голови Державної адміністрації залізничного транспорту України ("Укрзалізниця") Павло Чекалов на прес-конференції у вівторок, повідомляє Інтерфакс.

За словами Чекалова, відтепер пасажири потягів "Інтерсіті +" та потяги No.38 Київ - Донецьк (на них введена дослідна експлуатація електронних квитків) не будуть отримувати квитки, роздруковані на бланках суворої звітності, оскільки електронні посадочні документи набули статусу розрахункового документа.

Він повідомив, що електронні квитки вводяться в кілька етапів поступово. Кількість потягів, на які буде поширена технологія, буде збільшуватися.

Заступник глави "Укрзалізниці" також зазначив, що 23 липня введено етап, на якому електронний посадковий документ став повноцінним електронним квитком.

Вже з 3 серпня електронні квитки почнуть продаватися в залізничних касах з позначенням QR-коду.

Крім того, з 3 серпня продаж електронних квитків буде введена на електропоїздах виробництва компаній Skoda на маршрутах Харків - Сімферополь - Харків, Донецьк - Сімферополь - Донецьк.

У свою чергу, з середини вересня до початку грудня 2013 електронні квитки будуть введені на 6 поїздів внутрішнього сполучення: No.12 Київ - Сімферополь, No.38 Київ - Донецьк, No.64 Київ - Харків, No.80 Київ - Дніпропетровськ, No.91 Київ - Львів, No.105 Київ - Одеса.

Чекалов зазначив, що до кінця 2013 року електронні поїзди будуть введені на всі поїзди внутрішнього сполучення (близько 120 пар поїздів).

Електронні посадочні документи експериментально були введені на поїзди категорії "Інтерсіті +" і поїзд No.37/38 Київ - Донецьк з початку лютого поточного року.

З початку дії послуги на вищевказані потягу було реалізовано більше 59,3 тис. електронних проїзних документів.

За словами Чекалова, набуття електронного квитка статусу фіскального документу закріплено спільним наказом Міністерства інфраструктури України і Міністерством доходів і зборів "Про затвердження порядку оформлення розрахункових і звітних документів при здійсненні продажу проїзних і перевізних документів на залізничний транспорт", який набрав чинності з 9 липня 2013 року.

Реклама:

Головне сьогодні