Дельфіни кличуть один одного по імені - вчені

— 24 липня 2013, 09:52

Такого висновку дійшли у своїй статті в науковому виданні Proceedings of the National Academy of Sciences шотландські біологи Стефані Кінг і Вінсент Дженік з Університету Сент-Ендрюс.

Як пише німецький журнал Focus, який цитує Inopressa, виявляється, пишуть вчені, які протягом декількох років спостерігали за різними групами дельфінів-афалін біля східного узбережжя Шотландії, у кожного дельфіна є своє власне унікальне ім'я.

Це ім'я - характерний свист, так званий свист-підпис, вивчений в ранньому дитинстві. Вважається, що дельфіни використовують його для самоідентифікації при зустрічі з іншими групами дельфінів. Що, у свою чергу, відзначає видання, дуже схоже на процес знайомства людей.

За допомогою спеціальних пристроїв, як йдеться далі, вчені відтворювали різні звуки - як свисти-підписи тих дельфінів, які входили до групи, на яку йшла трансляція, так і інші свисти, що не мали жодного відношення до піддослідних тваринам.

У результаті з'ясувалося, що дельфін відповідав на такий свист тільки в тому випадку, коли він був його власним свистом-підписом, видаючи при цьому точно такий же свист у відповідь.

Реклама:

Головне сьогодні