Тест

Австралія спростила видачу віз українцям

Відповідно до нього, як повідомляє Інтерфакс, з 22 липня 2013 року вводиться спрощений порядок оформлення українцям віз для в'їзду в Австралію з метою туризму, відвідування родичів або друзів і бізнесу (без права на роботу) із запланованим строком перебування до трьох місяців.

При цьому для оформлення відповідної візи заявники мають заповнити анкету, яку розміщено на веб-сайті департаменту імміграції й громадянства уряду Австралії. Зокрема заповнену електронну анкету необхідно відправити на зазначену адресу електронною поштою.

Також у повідомленні зазначається, що у випадку ухвалення позитивного рішення візового клопотання заявника, йому буде відправлено електронний лист про підтвердження дозволу на в'їзд в Австралію.

Крім того, зазначений документ (підтвердження) має бути роздрукований і представлений заявником при перетинанні державного кордону Австралії разом із закордонним паспортом.

У повідомленні сказано, що українці можуть також у звичайному порядку звертатися в посольство Австралії в Росії із клопотаннями про оформлення їм відповідних віз.

Як повідомляло агентство, у травні 2012 року Австралія скасувала вимогу до громадян України для оформлення візи відправляти оригінал закордонного паспорта в посольство Австралії в Росії й Україні за сумісництвом.