Літо 2013 стане найспекотнішим за останні 11 років

— 3 липня 2013, 10:12

"Середньодобова температура в липні складе +23-25 ​​градусів, але вдень стовпчики термометрів нижче +30 не опустяться", - повідомила заступник начальника відділу метеопрогнозів Наталія Голеня, яку цитують Вести.

При цьому, за її словами, протягом липня очікуються дощі та грози: "Найбільше їх буде в Карпатах, Криму, Кіровоградській і Дніпропетровській областях", - каже Голеня.

За її словами, спека повернеться в країну вже завтра. "Вдень температура досягне +34 градусів, також на Правобережній Україні можливі дощі", - додала синоптик.

Перша половина серпня теж буде гарячою: "На півдні та сході - +30 градусів, на решті території - +20-26. Буде дуже сухо, а дощі якщо і будуть, то короткострокові", - говорить Наталія Голеня.

У другій половині серпня спека піде на спад. "На півдні вона, правда, може зберегтися і далі, а на решті території почне холоднішати, особливо вночі - до +20-22 градусів", - розповідає вона.

До речі, синоптик заспокоює українців, схвильованих низкою стихійних лих (два смерчі під Одесою, землетрус і небувалий град в Кривому Розі), - мовляв, ніяких стихійних лих у найближчі два місяці не передбачається.

Народний синоптик Валерій Некрасов вважає, що це літо - найспекотніше в період з 2008-го по 2019 рік: "Я вирахував це по сонячної активності, а її цикл триває якраз 11 років", - каже Некрасов.

За його прогнозами, з 10-го липня по всій країні буде дуже спекотно: "Температура почне підвищуватися до +35-36 градусів і поступово досягне +40. 21 липня на всій території чекаємо сильні грози з градом", - сказав Некрасов.

До середини серпня, за його словами, температура повітря збережеться на рівні +37, з періодичними грозами і зливами. "З 15 серпня почне холоднішати - десь до +30. Але справжнього похолодання і приходу осені не варто чекати аж до другої половини жовтня", - каже Некрасов.

Реклама:

Головне сьогодні