Погані дороги спричинили 274 аварії і 24 смерті лише за півроку

— 30 липня 2013, 13:54

Про це заявив начальник центру безпеки дорожнього руху та автоматизованих систем МВС Сергій Будник, передає "Інтерфакс-Україна".

"За шість місяців поточного року через умови незадовільного стану доріг зареєстровано 274 дорожньо-транспортні пригоди, зокрема, 68 - з потерпілими, внаслідок яких 24 особи загинули, 110 дістали травм", - зазначив Будник.

За його словами, на обліку в ДАІ є понад тисяча місць концентрації ДТП, із них на автомобільних дорогах - 214, на вулицях населених пунктів - 841.

Також Будник повідомив, що цього року за порушення правил до адміністративної відповідальності було притягнуто майже 6 тисяч посадових осіб дорожньо-комунальних організацій, зокрема 625 осіб за порушення, що спричинили створення аварійної ситуації.

У свою чергу заступник начальника департаменту Державної служби боротьби з економічною злочинністю Олександр Сидоров заявив, що за результатами роботи МВС за півроку виявлено 333 кримінальні правопорушення у сфері автодорожнього господарства: це зловживання владою, перевищення службових повноважень, фальсифікація, службова недбалість.

Серед цих правопорушень 73 - за фактами зловживань посадових осіб підрозділів служби автомобільних доріг.

Найпоширеніші правопорушення на об'єктах будівництва автомобільних доріг, за словами Сидорова – це завищення вартості обсягу виконаних робіт, використання неякісних матеріалів, внесення неправдивих відомостей до актів виконаних робіт, нецільове використання бюджетних коштів, недотримання технічних норм і стандартів.

Реклама:

Головне сьогодні