Вступна кампанія у вузи характеризується двома словами: спокій і стабільність – Табачник

— 30 липня 2013, 17:19

Про це заявив міністр освіти й науки Дмитро Табачник на брифінгу, повідомляють "Українські новини".

"Я можу сказати, що загальний хід вступної кампанії у вищі навчальні заклади цього року характеризується двома словами: спокій і стабільність", - сказав він на брифінгу, повідомляють "Українські новини".

Табачник повідомив, що станом на ранок вівторка ВНЗ прийняли 2 млн 130 тис. заяв на вступ від майже 700 тис. абітурієнтів.

За даними Міносвіти, понад 600 тис. заяв подано в електронному вигляді.

Табачник повідомив, що найбільшу кількість заяв на вступ традиційно подано в Київський національний університет ім. Шевченка, при цьому міністр зазначив, що університет уперше за час свого існування подолав позначку 50 тис. заяв у 2013 році.

Другим за кількістю поданих заяв на вступ є Національний університет "Київський політехнічний інститут", а третім - Львівський національний університет ім. Франка.

Також Табачник зазначив, що до тих університетів, у які за підсумками вступної кампанії взагалі не будуть подані заяви на вступ, будуть застосовані санкції.

Зі слів міністра, на сьогодні уже є низка подібних ВНЗ, однак він не став їх називати, вважаючи, що за останні 2 дні вступної кампанії їм ще вдасться залучити абітурієнтів.

[L]Зі слів Табачника, перед початком вступної кампанії йому здавалося, що правила вступу оформлені практично ідеально завдяки 3 рокам їх вдосконалення.

Та попри це з'являються проблемні ситуації, не враховані положенням про вступ, хоча це швидше разові випадки й наступного року вони будуть враховані.

Реклама:

Головне сьогодні