Тест

У Стокгольмі пропонують бойкотувати спонсорів олімпіади в Сочі

Про це він заявив зі сцени під час виступу на Стокгольмському гей-прайді.

"Друзі, що заважає нам почати бойкот сьогодні?" – сказав Бард і назвав головних спонсорів.

Згодом у коментарі журналістам Бард розповів, що він "закликав обдумати варіант бойкоту зимової олімпіади. Про нього можна ще дискутувати, але вже зараз ми можемо бойкотувати спонсорів олімпіади".

"Тому що якщо ми це зробимо, компанії втратять свої частки на ринку через залучення до зимової олімпіади і міжнародний олімпійський комітет, і Володимир Путін матимуть великі проблеми. І це те, що я хочу створити", - пояснив відомий захисник прав ЛГБТ.

Александр Бард закликав шведів бойкотувати продукцію спонсорів зимової олімпіади в Сочі

Під час свого виступу на сцені Бард також повідомив, що один спортсмен розповів йому, що на відкриття олімпіади він піде з іншим чоловіком за руку і триматиме веселковий прапор.

"Я вимагаю, аби шведські олімпійці прийняли цей виклик і поводились так само. А вам вистачить сміливості поїхати в Сочі з веселковим прапором і тримаючись за руки? Чоловік з чоловіком, жінка з жінкою, прямо перед обличчям диктатора Володимира Путіна?", - сказав Бард.

"Тому що якщо ви, спортсменки і спортсмени не зробите цього, краще не суньтесь туди і не підтримуйте цей ганебний спектакль. Ви маєте зробити висновок з історії, коли у 1936 більшість задавила слабкі протести євреїв і геїв, і було прийнято ідею олімпіади в Берліні як мирного заходу. І Гітлер отримав чудову можливість пропагандувати свої погляди. Будь ласка, давайте не дозволимо, аби ситуація повторилась і не дамо ще одному диктаторові поширювати і рекламувати свою ідеологію", - додав Бард.

Александр Бард є відомим шведським активістом за права ЛГБТ. Він знаменитий як учасник проектів Army of Lovers, Vacuum, BWO, Alcazar. Його найновіший проект - Gravitonas.

У Стокгольмі з 30 липня до 3 серпня проходить гей-прайд.

Українська правда. Життя