Кількість вчинених дітьми злочинів зменшилась на 36% - Павленко

— 13 серпня 2013, 14:38

Про це заявив уповноважений президента України з прав дитини Юрій Павленко, якого цитує прес-служба Віктора Януковича.

Разом з тим, зауважив він, президент поставив завдання вдосконалювати профілактичні виховні заходи щодо дітей, які є в конфлікті із законом або мають ризик вчинити правопорушення.

Йдеться про створення такої системи виховання дітей, яка об’єднувала б навчально-виховний процес у закладах освіти, розвиток позашкільної освіти, забезпечення змістовного дозвілля дітей та соціальну роботу в цілому з сім’ями.

Як повідомляв Павленко, на виконання доручення президента спільно з Міністерством внутрішніх справ розроблено проект Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо уповноважених органів внутрішніх справ із профілактики правопорушень серед дітей", в якому передбачається посилення відповідальності міліції щодо попередження та профілактики дитячої злочинності, недопущення порушення прав дітей, які вчинили злочин, стали жертвами чи свідками злочину.

Крім того, за його словами, за неналежне виконання батьківських обов’язків по вихованню дітей у цьому році до адміністративної відповідальності було притягнуто понад 20 тисяч осіб, за вчинення насильства в сім’ї по відношенню до дітей - майже 1,4 тисячі дорослих осіб.

За даними Міністерства внутрішніх справ, станом на 1 липня 2013 року стосовно дітей вчинено 6149 кримінальних правопорушень, у тому числі 1031 тяжке та особливо тяжке. Від протиправних діянь потерпіла 6531 дитина, з них 1891 віком до 14 років.

Реклама:

Головне сьогодні