Американець зібрав колекцію з 6 тисяч пляшечок соусу чилі

— 16 серпня 2013, 14:38

Вони окупували всі полички, шафи та холодильник у його їдальні. Імовірно, скарб Клінко є найбільшою приватною колекцію в світі.

Про це пише The Daily Mail.

Свою колекцію Вік, який працює кухарем у готелі, збирає вже 17 років. Почалося з того, що перші 12 пляшечок подарувала йому на Різдво дружина Венді.

"Я виставив пляшечки на кухонному столі, і коли на вихідних приходили наші друзі та рідні, ми жартували та реготали зі смішних та недоладних етикеток на пляшечках – отак народилося захоплення", - пригадує чоловік.

Зі слів Віка, за найдорожчий свій екземпляр він виклав 900 тисяч доларів. Скільки ж коштує вся його колекція, чоловік сказати не може – бо для нього вона безцінна. В ній є справжні раритети, є пляшечки з автографами, є випущені до якихось певних подій чи акцій, є ексклюзивні, виготовлені спеціально для нього, і є такі, чиї виробники вже зникли з ринку.

Одна з перлин колекції Клінко – це соус Caldera 16 Mil, який вписаний до Книги рекордів Гіннеса як найпекучіший на планеті.

Вік створив і власну версію соусу чилі, невеличку партію в 499 пляшечок. Але чоловік підкреслює, в першу чергу він не виробник і не продавець, він – "голос та просвітник галузі, яку дуже любить".

Фото з сайту The Daily Mail

Реклама:

Головне сьогодні