Google Glass ще не можна буде купити у 2013-ому році

— 21 серпня 2013, 10:11

"Ми завжди спостерігаємо за ходом підготовки тих чи інших продуктів в компанії і до тих пір, поки не буде остаточної ясності з релізом, не оголошуємо конкретних дат. Важливо те, що Google прагне робити найкращі продукти для користувачів, незалежно від того, коли вони в реальності виходять на ринок", - заявили в прес-службі Google, яку цитує CyberSecurity.

Голова ради директорів Google Ерік Шмідт в інтерв'ю BBC заявив, що реліз Google Glass відбудеться до травня 2014 року. Тоді він зазначив, що Glass - це принципово новий продукт і компанії потрібно зібрати великий обсяг відгуків та зауважень про розробку, врахувати їх і лише потім випустити девайс на ринок.

[L]"Це непогано, що Google затримує реліз, щоб вдосконалити продукт. У них вже були прецеденти з випуску сирих продуктів, наприклад Nexus Q. Glass - це нова категорія продуктів і важливо, щоб вже перша версія сподобалася користувачам", - говорить Патрік Мурхед, аналітик Moor Insights & Strategy.

А ось Ден Олдс з компанії Gabriel Consulting Group переконаний, що затримка з релізом Glass - це більше не технічна, а маркетингова проблема компанії.

"Думаю, що з технічної точки зору все нормально. Компанія думає, під яким соусом подати окуляри на ринку. Раніше Конгрес США вже висловлювався проти гаджету, бо вважав, що вони не сприятимуть зміцненню таємниці приватного життя, а крім того стануть потужною зброєю в крадіжках чужих секретів. Ряд кафе і магазинів у США вже заявили, що не будуть пускати до себе в заклади людей у ​​Google Glass", - говорить він.

"Бізнес теж побоюється можливих проблем з Glass", - відзначає він.

Нагадаємо, що сама Google раніше вже заявила, що заблокує функцію розпізнавання осіб в Glass, а програми для окулярів можна буде завантажити тільки в офіційному каталозі додатків.

Як відомо, на останній конференції Google, представники компанії заявляли, що Glass буде доступний до кінця 2013 року. Зараз компанія поки не підтверджує дані перенесення релізу, однак інсайдери кажуть, що керівництво інтернет-гіганта вже схвалив перенесення релізу на майбутній рік.

Нагадаємо, служба безпеки України заборонила використання окулярів марки Google в Україні. Заборона відомства пов'язана з тим, що окуляри відомої марки можна віднести до списку заборонених для купівлі та використання предметів.

До такого списку також відносяться: подовжувач для електроприладів з вбудованим мікрофоном, окуляри з вбудованою в оправу на переніссі відеокамерою (як і окуляри Google), годинник з вбудованими адуіо-й відеореєстраторами з пам'яттю 8 ГБ, брелок з вбудованою відеокамерою, закамуфльований під автосигналізацію і т.д .

Всі ці предмети, на думку відомства, є шпигунським устаткуванням та не повинні знаходитися в руках простих громадян.

Реклама:

Головне сьогодні