В Ялті припинено роботу 30-ти атракціонів

— 23 серпня 2013, 09:53

Про це повідомив Ялтинський міський голова Сергій Ілаш, якого цитує Інтерфакс.

"Тільки за останній час в ході проведених перевірок 70-ти одиниць атракціонної техніки було виявлено понад 130 порушень. У зв'язку з тим, що власники відмовилися своєчасно їх усунути і призупинити експлуатацію, було демонтовано та вивезено з місць дислокації близько 30 атракціонів, які експлуатувалися 10 юридичними і фізичними особами", - сказав він.

За його твердженням, на двох останніх засіданнях Ялтинської міської ради були розроблені жорсткі заходи, спрямовані на посилення контролю щодо забезпечення безпечної експлуатації атракціонів.

"Відносно кількох підприємств, які експлуатують атракціонну техніку з порушеннями, в судових інстанціях вже розглядаються позовні заяви, подані виконавчим комітетом Ялтинської міської ради. Подача таких позовів буде продовжена. Жоден атракціон, що має зауваження з безпеки, працювати не буде", - зазначив Ілаш.

Він також запевнив, що всі факти, пов'язані з отриманням відпочиваючими травм на атракціонах, будуть ретельно розслідуватися.

"Сьогодні розслідується випадок отримання на атракціоні закритої черепно-мозкової травми п'ятирічною дитиною, і отримання травми 17 річної дівчини з Москви. Якщо вина власників атракціонів буде доведена, до них будуть застосовані найсуворіші заходи, від компенсації постраждалим та накладення штрафів до закриття атракціонів", - сказав Ілаш.

Міський голова також шкодує, що іноді батьки постраждалих спочатку стверджують, що їхні діти були травмовані при експлуатації атракціонної техніки, а згодом, очевидно після отримання компенсації за заподіяну шкоду від власника атракціону, відмовляються від первинних свідчень.

"Це заважає виконкому боротися з тими, хто не забезпечує до кінця безпеку відпочиваючих на атракціонах, а також створює загрозу отримання травм іншими туристами", - каже Ілаш.

Реклама:

Головне сьогодні