Каршерінг: новітній тренд завантаженого міста. Відео

— 12 вересня 2013, 15:50

Послуга каршерінгу у Німеччині набуває все більшої популярності. Лише за останні декілька років, кількість користувачів, зросла вдвічі, повідомляє Deutche Welle.

Каршерінг - це короткотривала оренда автомобіля, що використовується, як правило, для коротких поїздок містом. Він передбачає можливість повернути авто і залишити його у бажаному місці.

За допомогою спеціальних додатків для смартфону, можна ознайомитися із картою, на якій зазначено найближчі до місцезнаходження клієнта машини. Крім того, можна обрати машину, яка сподобається: від кабріолету для хорошої погоди, до універсалу, для поїздок на шопінг.

За словами Франка Вольтера, представника інноваційного центру мобільності та суспільних змін, автомобіль для сучасного покоління більше не має такого значення. Ідеться про те, щоб мати до нього доступ. А володіти ним, більше не обов'язково.

Молоде покоління більш охоче інвестує гроші у подорожі і новий смартфон. Автомобілі багато молодих людей купують доволі пізно, якщо взагалі купують. Аби не втратити клієнтів, виробники тепер продають мобільність. Вони намагаються призвичаїти молодь до своєї марки і заробити гроші, адже транспортна система майбутнього виглядатиме зовсім інакше.

Утім насправді, така система вигідна лише для мешканців великих міст. Для того, хто щодня мусить долати на авто великі відстані, каршеринг швидко стане занадто дорогим.

Реклама:

Головне сьогодні