Секс гарно впливає на роботу мозку у літніх людей - вчені

— 13 вересня 2013, 15:10

Як свідчить дослідження Університету Ростока в Німеччині, сексуально вдоволені літні люди демонструють кращі показники розумової діяльності, ніж їх однолітки, які не мають сексу, пишуть Коментарі.

Учасниками дослідження стали 170 людей віком від 63 до 75 років. Добровольці відповіли на ряд питань, що стосуються їхньої сексуальної активності, і пройшли тестування, що оцінює когнітивну діяльність.

Сексуальна задоволеність літніх людей, як з'ясувалося, безпосередньо пов'язана з їх розумовими здібностями. Учасники, які не зневажають сексом в такому віці, набагато рідше стикалися з такими проблемами, як втрата пам'яті і сплутаність свідомості.

Опитування, раніше проведене фахівцями серед мешканців США, показало, що 57% жінок віком 50 років і більше, хотіли б, щоб у їхньому житті було більше сексу.

Крім того, згідно з результатами більш раннього дослідження, подружні пари, які продовжують залишатися сексуально активними в літньому віці почуваються більш щасливими і задоволеними своїми стосунками, ніж ті, які стають менш активними або зовсім перестають бути активними в сексуальному житті.

Андрієнн Джексон, професор з Університету Сільського господарства та Механіки штату Флорида в Таллахассі, вважає, що подібні результати свідчать про значущість сексуального життя для людей, що досягли віку 65 років і більше.

Реклама:

Головне сьогодні