Підйом Costa Concordiа. Фото. Відео

— 16 вересня 2013, 14:32

Операція розпочалася о 9-ій ранку і вже на три години відстає від графіка, через шторм у морі. Заявлено, що до повного "випрямлення" судна потрібно 12 годин. В операції задіяно 500 осіб. Її знімають оператори та фотографи з усього світу, повідомляє Il Mattino.

Наразі операція триває за планом і навіть над водою з'явився перший метр корабля.

За словами голови Служби цивільної оборони Франко Габріелла, команда завершила всі випробування і розпочала піднімати корабель. "Немає жодних технічних побоювань. Вчора ввечері погода була не дуже гарна, утім все в нормі, все в порядку", - каже він.

За словами представника однієї з компаній, яка займається підйомом судна Серджо Джіротто, скоро буде помітно, як проходить підйом. Прогноз про те, що операція триватиме 12 годин - ще в силі. "І хоча операцію було відкладено на три години, нам знадобиться стільки ж часу", - сказав він.

Існує імовірність викидів газу з внутрішньої частини судна, який утворюється внаслідок розкладання органічних металів. Утім, на момент поступового підняття лайнера, їх кількість не перевищила небезпечний поріг, шкідливий для атмосфери. Між тим, фахівці запевняють, що стежать за їхнім рівнем увесь час.

Реклама:

Головне сьогодні