Студенти медичного коледжу у Кіровограді залишилися без житла через дощі. Відео

— 18 вересня 2013, 09:11

Три верхні поверхи гуртожитку Кіровоградського медичного коледжу імені Мухіна непридатні для проживання. А все через те, що два місяці у п’ятиповерхівці ремонтують дах. Через розкриту покрівлю потоком йшла вода. Тож, усі три верхні поверхи гуртожитку залило вщент, пише Радіо Свобода.

Будівельники брати на себе провину не поспішають. Нарікають на відсутність фінансування робіт. Про те, щоб накрити дах бодай чимось, навіть не замислювалися.

"Як таке може бути? Такий об’єкт і перекривати? Як ви це уявляєте. Навіщо ви знімаєте мене? Будівельник. Звичайно, хто крайній? Будівельник. Якби було фінансування, ми б його за місяць закінчили. І поїхали звідси давно", - зазначає представник будівельної фірми.

Адміністрація коледжу вже підраховує збитки та консультується з юристом, щоб стягнути із винних вартість зіпсованого майна. Хто ремонтуватиме кімнати на трьох поверхах гуртожитку, поки не вирішили. Всі необхідні документи подають до управляння капітального будівництва облдержадміністрації.

"Найбільше постраждав п’ятий поверх. Там затекли коридори. Пошкоджена підлога. Обвалилася штукатурка зі стін. Четвертий поверх постраждав менше. Пообвалювалися шпалери там", – зазначає виконувач обов’язків директора Кіровоградського медичного коледжу імені Мухіна Василь Шевчук. Та додає – на верхніх поверхах хоч грибку поки немає, але стоїть сморід.

Перші ж два поверхи вже підключили до електрики та визнали придатними для проживання. Але там помістилися тільки 140 студентів. Через лихо без житла залишилися понад 270 мешканців. Тож тиждень для них розпочався не з навчання, а з великого переселення.

Більшість розселили в інших гуртожитках навчальних закладів міста. Декого спершу відправили до готелю. Багато-хто роз’їхався по домівках. Хтось взагалі вирішив, що порятунок потопаючих – їх власна справа. І самотужки знайшли житло.

"Уже знайшли квартиру, але нам сказали, що знову заселяємося на 1,2 поверхи", – зауважує студентка Інна Бойко.

Про те, що такого лиха очікувати варто було, студенти говорять в один голос. Від початку навчального року їх уже затоплювало кілька разів через розкриту покрівлю. Але щастило – дощі були незначними. А от сильної зливи гуртожиток та його мешканці не витримали.

"З 1-го вересня почалися самі дощі й почало текти. Секція взагалі обвалювалась. На паралельній секції води по щиколотки було. Жахлива ситуація", – бідкається студентка медколеджу Наталя.

Навчання у медичному коледжі на тиждень призупинили. Його студенти відпрацьовуватимуть взимку – за рахунок канікул. Повернутися до своїх кімнат, за прогнозами адміністрації закладу, студенти зможуть через півтора місяці. Гроші за час непроживання у гуртожитку їм пообіцяли повернути.

Реклама:

Головне сьогодні