Хакери обдурили сканер відбитків на новому iPhone. Фото

— 23 вересня 2013, 12:36

Як заявили учасники німецької хакерської групи Chaos Computers Club (CCC), в їх методі немає нічого нового, повідомляють Вести.ru.

Спочатку вони сфотографували папілярний візерунок господаря iPhone 5S (з високою роздільною здатністю - 2400 точок на дюйм), залишений на скляній поверхні, потім роздрукували його на прозорій плівці за допомогою лазерного принтера, нанесли на малюнок клей і дали йому висохнути.

Через деякий час хакери відокремили "зліпок" пальця від плівки, дихнули на нього, щоб надати вологість, і приклали до датчика. Учасники CCC підкреслили, що відбитки пальців - це не найнадійніший спосіб захисту, оскільки люди залишають їх всюди, а "зняти" їх не важко.

Раніше в інтернеті було запущено сайт istouchidhackedyet.com ("Touch ID вже зламали?"), де користувачі Twitter збирають гроші на приз першому зломщикові сенсора Apple. Хакери з CCC отримають нагороду, якщо їх спосіб виявиться дієвим .

Touch ID - це сканер відбитків пальців, вбудований в кнопку "Додому" смартфона iPhone 5S. Клавішу оточує сталеве кільце, яке реагує на дотик і активує сенсор. Доторкнувшись до цього датчика (під будь-яким кутом), можна розблокувати смартфон або зробити платіж в App Store або iTunes .

Реклама:

Головне сьогодні