Знервована жінка "пахне" невпевненістю і некомпетентністю - вчені

— 14 жовтня 2013, 14:52

Дослідники довели, що у порівнянні із запахом поту, який виділяється від спеки, "стресовий" піт сприймається чоловіками та іншими жінками, як неприємний, пише The Daily Mail.

Крім того, про таких жінок сторонні думають, що їм бракує впевненості та компетентності, а також те, що вони є ненадійними.

Піт, який виділяється від спеки чи тренувань виробляється одним типом потових залог, а піт від стресу, виділяється іншими залозами, що виділяють рідину, яка погано пахне, коли змішується із бактеріями на шкірі.

Експерт із цього питання Сьюзен Біль-Хулет каже, що дослідники вивчили вплив "стресового поту" на емоційний стан і діяльність мозку, але ніхто раніше не замислювався про соціальне сприйняття. "Вперше ми з'ясували, що запах такого поту впливає на загальне сприйняття впевненості, надійності та компетентності", - каже вона.

В ході досліджень, коли групі чоловіків давали нюхати жіночий піт після фізичних навантажень і стресу, а також із застосуванням дезодоранту, з'ясувалося, що запах поту, який з'явився після застосування дезодоранту, характеризував "впевнених у собі, надійних і компетентних" жінок.

А от "стресовий" запах поту викликав абсолютно протилежні відчуття: учасниць експерименту "напруженими" напруженими.

Реклама:

Головне сьогодні