Тест

Магістратура — новий стандарт підготовки готельно-ресторанних менеджерів ®

Бум в індустрії міжнародного туризму та гостинності диктує нові стандарти підготовки керівного персоналу. У другій декаді XXI століття більшу частину навичок і кваліфікацій вищим кадрам мають надавати вже в університеті, — свідчать опитування експертів. Втім, суворіші вимоги не призводять до закритості галузі. Інноваційні програми провідного об’єднання шкіл готельно-ресторанного менеджменту Swiss Education Group можуть відкрити шлях до керівних посад навіть особам без фахового диплому бакалавра.

Головне — мати гарні здібності і пристрасне бажання працювати у сфері гостинності, — упевнений регіональний представник SEG у Східній Європі Горан Йорданов. Більш ніж 30-річний досвід освітньої групи підтверджує, що ефективними менеджерами не народжуються, а стають.

У 2013 році школи швейцарського об’єднання запустили низку програм післядипломної освіти та магістратури, які відрізняє поглиблена спеціалізація, дослідницька робота і професійні стажування.

"У квітні 2013 року в César Ritz Colleges ми відкрили програму у сфері туризму та електронної комерції (MSc in Tourism and E-Business)", — розповідає пан Йорданов. Остання доступна на кампусі в м. Бриг і дозволяє обирати до п'яти спеціалізацій. Крім цього, студенти можуть вивчати до трьох мов і при бажанні пройти оплачувану шестимісячну практику.

Школа Swiss Hotel Management School у м. Ко запровадила післяуніверситетську програму в галузі управління ресторанами і службами харчування (Food & Beverage Management), після якої можна продовжити навчання і отримати магістерський ступінь MIB .

У Hotel Institute Montreux в Монтрьо вже відкрито набір на післеуніверсітетську програму з управління міжнародною гостинністю, а на вищий курс MIB зі спеціалізацією в маркетингу, фінансах чи кадровому управлінні можна буде поступати з квітня 2014 року.

Нарешті, в IHTTI School of Hotel Management (Невшатель) пропонуються унікальні післяуніверситетська і магістерська (MIB) програми в галузі готельного управління та дизайну з акцентом на дизайн готелів і індустрію розкоші.

"Вступ не становитиме труднощів, — стверджує Горан Йорданов. Кандидатам необхідно мати бакалаврський диплом від акредитованого вишу або не менш ніж 3 роки роботи на керівній посаді в будь-якій сфері. Усі програми викладаються англійською, тож щоб поступити, треба здати тест на рівень TOEFL PBT 500, IELTS 5.0 або їхні еквіваленти".

Специфіка вищих програм в тому, що перш ніж поступити на магістратуру MSc чи MIB, іноземним кандидатам доведеться закінчити післяуніверситетську програму. У кожній школі SEG можна також записатися на чотиритижневі курси підготовки з англійської мови.

За підсумками 2012 року туризм та індустрія гостинності визнані одними з найдинамічніших галузей світової економіки. Загалом туристи, ділові люди та інші мандрівники витратили 1,35 трлн. дол., що склало 6% доходів від світового експорту і 9% світового ВВП — свідчать дані Всесвітньої туристської організації. Кількість зайнятих у галузі вже досягла 249 млн. і за прогнозами до 2021 року сягне 323 млн.

Школи Swiss Education Group є одним зі світових лідерів підготовки кадрів для туристичного і готельно-ресторанного бізнесу.

Єдиним акредитованим представником шкіл групи SEG в Україні є міжнародна освітня агенція DEC education.