Собака викликав швидку для свого господаря

— 29 жовтня 2013, 17:33

Десять років тому чоловік отримав травму голови під час участі у військових навчаннях. З того часу у нього трапляються епілептичні напади.

Минулого року американець із спеціального собачого притулку, де тварин навчають надавати допомогу хворим та інвалідам, взяв вівчарку. Чоловік привчив свого пса натискати певну кнопку на телефоні, запрограмовану на виклик служби порятунку "911" у тому випадку, якщо у нього починається напад, повідомляється на сторінці Управління ДСНС України у Тернопільській області у Facebook.

Так, 10 вересня на пульт рятувальної служби в місті Скоттсдейл надійшов дивний дзвінок. Бадді зрозумів, що у його хазяїна почався напад і зробив все, як його вчив Столнекер. Оператор, піднявши трубку, попросив представитися і пояснити причину виклику, однак, на подив працівника оперативної служби, в трубці пролунав гавкіт.

Номер Столнекера фігурував в базі даних служби з позначкою, що номер "911" може набрати спеціально навчений собака, до його будинку була вислана бригада екстреного реагування. Хворому було надано необхідної медичної допомоги.

За словами сержанта поліції Скоттсдейла Марка Кларка, Бадді вже не вперше виручає свого господаря, подаючи "сигнал" про допомогу.

Реклама:

Головне сьогодні