Російські імунологи винайшли вакцину проти раку для пацієнтів 3-4 стадії

— 30 жовтня 2013, 11:55

Вона вже пройшла клінічні випробування і показала хороші результати, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Наразі вона вводиться хворому на третій-четвертій стадіях раку, збільшуючи тривалість його життя більш ніж у два рази. Про це розповів директор інституту, професор Володимир Козлов.

"Ми витягаємо з організму людини так звані дендритні клітини, навантажуємо їх антигенами пухлинних клітин. Дендритні клітини їх переробляють, ми їх вводимо людині, вони починають працювати в організмі, викликаючи у нього хорошу імунну відповідь. Тобто, активно борються з пухлиною. Наша розробка - це не вакцина в класичному сенсі як спосіб попередження хвороби, по суті це клітинна терапія", - пояснив академік.

За його словами, в даний час препарат вводиться хворому після операції. Наступний етап - його використання на ранніх стадіях захворювання.

Вчений розповів, що вакцина працює проти кількох різновидів раку: колоректального, молочної залози і простати. В інституті готові до промислового випуску препарату.

"Однак не варто шукати панацеї від злоякісної пухлини, одним якимось способом від неї позбутися неможливо. Крім дендритних клітин з раком борються ще й інші клітини. Тому з хворобою треба боротися комплексно. Для хорошого ефекту потрібен імуномодулюючий "коктейль", - підкреслив Володимир Козлов . - Плюс необхідно застосовувати і інші види терапії - хіміотерапія, опромінення, в кожному випадку лікування треба підбирати індивідуально".

В недалекому майбутньому імунологи розроблять профілактичні вакцини не тільки від раку, але і від інших хвороб, наприклад, атеросклерозу. Такі розробки вже ведуться в інституті, підкреслив учений.

Реклама:

Головне сьогодні