У Німеччині стартував "цілувальний" карнавал. Фото

— 11 листопада 2013, 15:11

Головні центри карнавалу - міста Кельн, Дюссельдорф і Майнц, повідомляє Deutsche Welle.

Найбільш завзяті ряджені, клоуни, блазні і просто любителі безтурботних веселощів, зазвичай беруть в цей день вихідний, щоб належним чином відсвяткувати початок карнавального сезону, який завершиться через чотири місяці грандіозною ходою.

В перший день карнавалу, належить цілуватися. У Кельні загальне цілування навіть стало якось гаслом сезону: "In Kölle jebützt". У перекладі з "Кельш" - місцевого діалекту німецької мови - значить "цілуватися в Кельні".

Карнавал відкривається, як і належить, масовими народними гуляннями. Нинішній сезон триватиме до так званої "попелястої середи": березня 2014-го року. А головна хода проходить у "скажений понеділок" (Rosenmontag). Це - кульмінація вуличного свята. Цього разу він припадає на 3 березня.

До цього моменту основне карнавальне життя проходитиме на засіданнях і святах карнавальних гільдій, громад, груп, у спеціальних залах і численних закладах, в теплі і затишку, з незмінною скляночкою кельнського пива, під виступи записних ораторів - гумористів, популярних в "блазнівському" народі співаків та музичних груп.

Реклама:

Головне сьогодні