В Італії продали два трюфеля майже за 100 тис. євро. Фото

— 12 листопада 2013, 10:20

Як повідомляє Lenta.ru із посиланням на Agence France-Presse, центральним лотом стала пара білих трюфелів, що пішла з молотка за 90 тисяч євро.

Хто саме став покупцем дорогих грибів, не повідомляється. Відомо лише, що покупець торгувався телефоном з Гонконгу, а також те, що він (або вона) є у себе на батьківщині знаменитим письменником. Що новий власник трюфелів збирається з ними робити, невідомо (іноді куплені в Італії гриби перепродують в Китай).

Фото Ansa.it

Серед лотів також фігурував 305-грамовий гриб, який придбав анонімний покупець у подарунок новому меру Нью-Йорка Біллу Де Блазі. Як голова міста відреагував на такий подарунок, не уточнюється.

Всього італійський аукціон трюфелів приніс його організаторам 274 тисячі 200 євро. Гроші будуть передані на благодійність.

Трюфелі це сумчасті гриби, особливо цінними серед них вважаються їстівні види, які ростуть у Європі. Серед них одним з головних делікатесів вважається пьемонтський трюфель. Виростають ці підземні гриби в середньому до 150 грамів, але є і екземпляри, вага яких перевищує кілограм. Пьемонтський трюфель використовується в італійській кухні в сирому вигляді. Його натирають на тертці і додають в салати, м'ясні страви, соуси і яєчню.

Реклама:

Головне сьогодні