Вчені виявили причину чоловічої вірності

— 27 листопада 2013, 10:38

Про це свідчать дані нового дослідження, опублікованому в журналі Proceedings of the National Academy of Sciences.

Як повідомляє Inopressa із посиланням на Los Angeles Times, чоловіки, які отримали ін'єкцію гормону окситоцину, розповіли про посилення потягу до своїх партнерок, але не до привабливих незнайомок, чиї фотографії їм продемонстрували.

При цьому їхній мозок демонстрував підвищену активність в ділянках, що відповідають за заохочення і мотивацію, зазначає автор статті Джеффрі Моем.

"Моногамія досить дорого коштує людям, тому тут необхідна своєрідна винагорода, - зазначає Рене Хурлеман, психіатр з Боннського університету, який очолив дослідження. - Від людей, особливо від чоловіків, варто очікувати прагнення "розкидати" свої гени. Потужна еволюційна сила керує чоловічою поведінкою".

Змусити чоловіка залишатися у моногамних стосунках може стійка окситоцинових дієта, що сприяє виробленню дофаміну, нейромедіатора, який асоціюється із заохоченням, мотивацією і прихильністю.

Виробленню окситоцину сприяють відчуття підтримки, обійми, пестощі і статеві контакти. Все це може переважити бажання чоловіка "розкидати" гени, змусивши його залишитися вдома.

Реклама:

Головне сьогодні