Тест

Таня Малярчук стала володаркою премії Конрада-Коженьовського

Таня Малярчук стала лауреатом літературної премії імені Джозефа Конрада-Коженьовського-2013.

Переможця конкурсу традиційно було оголошено 13 грудня у Києві.

Сама авторка не змогла бути присутньою на нагородженні і дізналася про перемогу телефоном від голови журі – директора Польського Інституту в Києві Ярослава Ґодуна.

За словами літературного оглядача УП. Життя Ірини Славінської, Малярчук була дуже здивована та розчулена перемогою, яку виборола у фіналістів Андрія Бондара та Остапа Сливинського.

У подарунок вона дістане 3000 євро та піврічне стажування у Польщі у рамках стипендіальної програми Міністра культури і національної спадщини Республіки Польща "GAUDE POLONIA"

Таня Малярчук народилася 1982 року в Івано-Франківську. Закінчила Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника, за фахом філолог. Її оповідання й есеї перекладені польською, румунською, німецькою, англійською, російською та білоруською мовами. Мешкає у Відні.

Премія Джозефа Конрада-Коженьовського заснована 2007 року Польським Інститутом у Києві та вручається раз на два роки. Присуджується українському письменникові віком до 40 років, незалежно від місця його проживання, прижиттєво, за: послідовність у реалізації творчого шляху, інноваційність форми, ламання стереотипів та універсальність послання.

Лауреатами премії попередніх років були Тарас Прохасько (2007), Сергій Жадан (2009) та Наталка Сняданко (2011).