National Geographic назвав найкращі світлини 2013-го. Фото

National Geographic назвав переможця щорічного конкурсу фотографій у 2013-ому році.

Змагання тривало протягом чотирьох тижнів і завершився 30-го листопада. В рамках конкурсу, свої роботи представили професійні фотографи та аматори із 150-ти країн світу.

Всього було подано близько 7 тис. зображень, які сортувалися на три категорії: люди, місця та природа.

Роботи оцінювало журі, яке складається з фото-експертів та професійних фотографів.

Першу премію конкурсу і приз у розмірі 10 тис. доларів США отримав Пол Соудерс, якому вдалося здійснити чудовий кадр білого ведмедя під кригою. Окрім грошової премії, фотограф отримує можливість прослухати семінари у офісі National Geographic у Вашингтоні. Крім того, його роботу буде опубліковано у друкованій версії журналу.

Окрім білого ведмедика, що плаває у крижаній воді, журі відзначило ще три роботи почесними дипломами. Так, нагороди отримали світлини із зображенням чапель у тумані, носорога та воронячого гнізда у Токіо.

Переможці у категорії "Природа"

Перша премія: Пол Соудерс, Канада

Схвальний відгук від журі отримали і ці світлини.

Река Зсімон, Угорщина
Стівен де Лісл, Канада
Йосуке Кашивакура, Японія

Переможці у категорії "Люди"

Переможцем у категорії "Люди" стала світлина Сесіль Сметани Бодьє (Cecile Smetana Baudier). Вона сфотографувала близнюків (Нілз та Емиль, 15 років) у Данії. Це фото належить до серії зображень, які демонструють сильний зв'язок між людьми, які часто думають про себе "ми", на відміну від "я".

Спеціальні відзнаки від журі отримали:

Маурін Бісіг, Гамбія

Арабська дівчинка, яка народилася у Нью-Йорку. Вона росла у Бронксі та ходила тут до школи. Коли їй виповнилося 13 років, батько вирішив відправити її у невеличке містечко Баджакунда. Тепер вона мешкає тут без електрики та у 2-х годинах їзди від найближчого міста. Вона працює з раннього ранку до пізньої ночі та не має жодних шансів залишити країну. Вона єдина, хто тут має американський паспорт, але вона не може використовувати його через сімейні традиції.

"Моя дівчина", Мішелль Де Пунціо, Італія.

Ця робота про хлопчика та його родину, які мешкають у халупах поруч із залізницею, увійшла до серії робіт "Фрумоаса", румунською "краса". Сім'я не має юридичної адреси та вирішує купу адміністративних проблем. Це, в свою чергу, не дозволяє їм знайти роботу. Тим не менше - це тепла, щаслива і міцна родина.

Урелі Геуртс, Бельгія


Це - 8-річна Іда, яка народилася у Гренландії. Рік тому її мама Марі вирішила переїхати до Данії у пошуках легкого життя і дати своїй дитині все можливе. Між тим, пересленці із Гренландії вважаються у Данії другим гатунком.

Сесіль Сметана Бодьє (Cecile Smetana Baudier)

Хлопчик грається із кульками біля ріки у Бенгладеш.

Ендрю Біраж

Переможці у категорії "Місця"

Переможець у категорії "місця" - Адам Тан.

Це старе китайське місто скоро стане мегаполісом, через швидке економічне зростання у Китаї і, можливо, втратить свою первинну красу. На фото - чоловік, який несе дитину на спині у кошику. Туманний ранок 2012-го року.

Спеціальна відзнака

Андрю Левер, Іспанія

Автор фото розповідає, що він їхав повз узбережжя, коли раптом побачив биків, які приймали сонячні ванни на порожньому пляжі.

Жюлі Флетчер, Австралія


Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні