Подорожувати літаком стало ще безпечніше

— 13 січня 2014, 10:30

Про це свідчать дані Європейської агенції з авіаційної безпеки (EASA). 2013 рік показав "найкращий результат з безпеки за всю історію авіації".

За його даними, внаслідок катастроф з великими літаками 2013 року у цивільній авіації загинули 224 людини, повідомляє Німецька хвиля.

Загалом, у всьому світі торік сталося 17 страшних авіакатастроф. Це - найменший показник за останні десять років. Для порівняння: у часовому проміжку між 2003 і 2012 роками щороку у середньому ставалося 27 тяжких катастроф, які забирали життя 703 людей.

У Європі минулого року ніхто не загинув унаслідок катастрофи великого комерційного літака. За даними Європейської агенції з авіаційної безпеки, польотами у європейському повітряному просторі за цей час скористалися понад 800 мільйонів пасажирів на понад шести мільйонах рейсів.

"Європа, як і раніше, має один з найкращих показників безпеки у світі",- заявив виконавчий директор Європейської агенції з авіаційної безпеки Патрик Ки, пояснивши, що за умови посилення авіаційного транспортного потоку в небі над європейськими країнами потрібно і надалі продовжувати спроби підтримки та збільшення безпеки польотів.

Безпека авіаподорожей демонструє позитивну тенденцію. Попередньо 2012-й рік теж поставив свій рекорд у вимірі безпеки авіаперевезень. Цей висновок випливав зі статистики німецького Центру дослідження авіакатастроф (JACDEC).

Згідно з нею, серед 60 найбільших авіакомпаній світу найнадійнішим 2012-го року був фінський авіаперевізник Finnair. Другу та третю сходинку посіли авіакомпанії – Air New Zealand та гонконгська Cathay Pacific. Німецька Lufthansa опинилась на одинадцятому місці.

Українські авіакомпанії не входять до списку найбільших авіаперевізників.

Реклама:

Головне сьогодні