Українці визначили, яким має бути ідеальний керівник - дослідження

— 20 січня 2014, 10:21

Такими є дані опитування міжнародного кадрового порталу hh.ua, в якому взяло участь 1781 респондент.

Так, згідно з результатами опитування, у сприйнятті українських працівників для ідеального керівника важливий тільки вік. Сприймати боса серйозно, не залежно від того, скільки йому років, можуть тільки 25% офісних працівників. Ідеальний керівник може сповідувати будь-яку релігію (релігійні погляди керівництва не важливі для 75% співробітників), бути якої завгодно національності (для 69% опитаних це не важливо), будь-якої статі (58%), будь-якого сімейного статусу (53%) і мати скільки завгодно дітей (60%).

Проте в решти існує певне бачення того, яким усе ж таки повинен бути ідеальний керівник.

Наприклад, 17% опитаних віддали би перевагу роботі під керівництвом українця, 4% — під орудою росіянина, 4% — німця, 2% — єврея, 2% — американця, а один зі ста працівників хотів би бачити своїм керівником білоруса.

Водночас, хоча для більшості опитаних релігія керівництва не важлива, але 13% співробітників хотіли би, щоб їхній начальник сповідував православ’я. Ще 3% вважають, що ідеальний керівник повинен бути буддистом, 2% — католиком і 1% — греко-католиком.

Щодо питання статі, жінку як ідеального керівника бачать тільки 7% офісних працівників, у той час як чоловіка — 35%. І хоча українське законодавство регламентує рівні права й можливості для чоловіків і жінок, стереотипне мислення йому не підкоряється.

На думку 44% "білих комірців", ідеальний керівник обов’язково повинен бути одруженим. Тільки для двох зі ста працівників неодружений начальник або незаміжня начальниця змогли би стати ідеальним босом. А розлучений бос влаштував би тільки одного співробітника із сотні.

При цьому в ідеального начальника повинно бути двоє дітей. Так принаймні вважає 29% офісних співробітників. Це золота середина. Тільки 5% опитаних впевнені, що в ідеального шефа повинна бути одна дитина, а ще 4% — що троє дітей. Більше за те, бездітний керівник має шанс стати ідеалом тільки в двох співробітників зі ста, як і керівник із чотирма дітьми.

А ось думки щодо віку ідеального боса суттєво розійшлися. Менше за все співробітників хотіли би працювати під орудою молодого шефа до 30-ти років (4%) і людини, якій уже за 50 (3%). По-іншому справи йдуть із середньою віковою категорією. Начальнику в віці 30-39 років або 40-49 років віддали би перевагу 35% і 31% співробітників офісів відповідно.

Ідеальному керівникові підлеглі хочуть подобатися, про це сказали 80% офісних працівників. Щоби заслужити симпатію боса-жінки, підлеглі готові докладати більше зусиль, ніж чоловіки. Три чверті співробітників стали би краще працювати, 14% частіше посміхалися би ідеальному керівникові, а 4% ретельно продумували би свій гардероб перед виходом на роботу.

Кожен другий працівник діяв би простіше: просто частіше потрапляв би на очі керівництву, привертаючи до себе увагу. Більше за те, аби сподобатися ідеальному босу, 3% працівників навіть були би готові всіляко йому догоджати.

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні