Козака, над яким знущався "Беркут", малюють художники. Фото

— 30 січня 2014, 08:18

Незламність духу чоловіка надихнула українських художників. Малюнки, головним героєм котрих є козак Михайло, масово з’являються в інтернеті, пише Zaxid.net.

Три найпоширеніші написали художники Сергій Позняк, Ігор Бежук та Марися Рудська.


Карикатурист з Коломиї Ігор Бежук працював цього разу у серйозному стилі – в чорно-білих тонах він зобразив профіль козака, котрий усміхається.

"Нам випало жити у Велику Годину! Щодня у нас народжуються нові Герої! Козак Михайло Гаврилюк, це уособлення основних чеснот українського козацтва - сміливість, витривалість та простота", – каже сам художник.


Ілюстратор дитячих книжок Марися Рудська з Києва супроводжує свій малюнок рядком з гімну України "В ріднім краю панувати не дамо нікому!".

На її кольоровому малюнку козак Михайло Гаврилюк зі списом перемагає лихого змія.

Ще один київський художник Сергій Позняк написав портрет Михайла Гаврилюка аквареллю.

За словами художника, його вразила стійкість побитого козака з Майдану, котрого катують після подій на вулиці Грушевського.

Попри те, козак на портреті, стискаючи в руці дерев’яний хрест, мужньо дивиться поперед себе.

Нагадаємо, 22 січня під час протистояння на вулиці Грушевського у Києві силовики захопили активіста Євромайдану з Буковини Михайла Гаврилюка. Догола роздягненого та побитого чоловіка примусили позувати для фото та відеозйомки, при цьому продовжували бити й словесно принижувати.

Відео зі знущаннями над чоловіком обурило українців та міжнародну спільноту.

Реклама:

Головне сьогодні